Over Higher Level Fysiotherapie

De methodologie van Higherlevel

  • Voor iedereen van niet sporter tot topsporter
  • De stappen van behandeling en revalidatie
  • Blessurepreventie

Het doel is om uw lichaam en bewegingspatroon te optimaliseren. Wij werken niet alleen aan uw blessure, maar verbeteren ook uw levensstijl!

Birol
Previous
Next
Amateursporters: Higher Level houdt rekening met uw trainingsprogramma

Sporten is belangrijk in uw leven. U bent dus gedreven om snel weer zonder beperkingen te kunnen sporten en wilt de blessure definitief aanpakken. Een oplossing op lange termijn is iets wat u wilt! Higher Level houdt in uw trainingsprogramma rekening met uw fysieke conditie en uw beschikbare tijd. Het programma op maat wordt aangevuld met conditie-oefeningen zodat u zo snel mogelijk weer aan het sporten kan en conditieverlies voorkomt.

Topsporters: intensieve samenwerking met sporter en begeleiders

Higher Level wil topsporters sterker dan voorheen terugbrengen op topniveau. In samenspraak met de begeleiders en coach van de topsporter wordt er op maat trainingsprogramma opgesteld. De therapeut gaat op zoek naar de échte oorzaak van de blessure en zoekt een oplossing op lange termijn, zodat de topsporter geen terugval krijgt. Eerdere blessures mogen geen nieuwe blessures veroorzaken!

Niet sporters: levenskwaliteit verhogen

Iedereen met pees-, gewricht-, ligament- of spierklacht kan terecht bij Higher Level. Uw therapeut werkt volgens dezelfde opbouw en met dezelfde gedrevenheid als bij een topsporter. Ook na een operatie of met een nieuw gewricht of prothese begeleidt Higher Level u bij uw revalidatie om uw doelen te bereiken.

De stappen van behandeling en revalidatie

1. Analyse en medische dossier

Uw therapeut begeleidt u van het begin tot het einde van uw revalidatie/training. Uw therapeut zal de revalidatie aanpassen op basis van uw feedback en de progressie van de blessure.
Soms kan het een zeer intensieve proces zijn voor de therapeut als voor de klant. Commitment/betrokkenheid komt van beide kanten.

2. Revalidatieproces

Elk persoon is anders, ieder lichaam is anders, elke blessure is anders. De behandeling is daarom per persoon verschillend. Op basis van vragenlijsten, evaluatiegesprekken en fysieke testen van uithoudingsvermogen, weerbaarheid, lenigheid, spierkracht, snelheid en coördinatie, wordt het voor u een revalidatieproces en trainingsprogramma op maat.

3. Begeleiding

Uw therapeut begeleidt u van het begin tot het einde van uw revalidatie/training. Uw therapeut zal de revalidatie aanpassen op basis van uw feedback en de progressie van de blessure.
Soms kan het een zeer intensieve proces zijn voor de therapeut als voor de klant. Commitment/betrokkenheid komt van beide kanten.

Blessure

Blessurepreventie voor de sporters.

Afhankelijk van de belastbaarheid van de persoon is hij of zij meer of minder gevoelig aan een letsel of overbelasting. Voorkomen van blessures of een overbelasting letsel kan door een goed, uitgebalanceerd persoonlijk trainingsprogramma. Aangepaste spier versterkende en functionele oefeningen kunnen tijdens de winter- en zomerstop zeer aan te raden zijn. Daarnaast ook tijdens de voorbereidingsperiode van een seizoen waar vaak blessures ontstaan. In het geval van een blessure, gaan we meteen op zoek naar de echte oorzaak om terugval te voorkomen. Goede nazorg is van groot belang. Uw therapeut zal u ook uitleggen waaraan u in de toekomst aandacht dient te besteden om nieuwe blessures te vermijden. Voorkomen is beter dan genezen.

Blessurepreventie voor de niet sporters

Te weinig beweging kan ook oorzaak zijn van klachten, maar ook herhaaldelijke bewegingen. Zo kan een zittend beroep leiden tot verzwakking en verkleving van de spieren en kan lichte repetitieve arbeid een overbelasting tot gevolg hebben. Ook hier kan preventief worden gewerkt om overbelasting of om de ernst en hinder ervan te verlagen.

Heeft u vragen/opmerkingen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op

Jan de Wittstraat 2 6512 EJ, Nijmegen

+31625554849