Mijn naam is Birol Ozturk

"Tijd is flexibel, nu de mensen nog."

Biografie

Birol Öztürk ( Nijmegen, 1984 ) is een fysiotherapeut die al ruim 10 jaar ervaring heeft in het vakgebied. In deze 10 jaar heeft hij een visie gevormd en ontwikkeld dat aansluit op de veranderende maatschappij.

Ik heb een holistische benadering, wat betekent dat ik het hele lichaam onderzoek. Dit doe ik, omdat ons lichaam fysiologisch samenwerkt. Regelmatig geven mensen symptomen aan zoals pijn, verminderde bewegelijkheid van een gewricht enz. en zijn onbekend met de oorzaak. Wat ertoe leidt dat de persoon de klacht gaat compenseren en dit meestal onderhoud in de vorm van een functionele blessure.

Ik maak gebruik van zeer precieze spiertesten om de oorzaak op te zoeken en behandel ik de gehele keten in het lichaam waar deze invloed op heeft. Bij Higher Level wordt preventie dan ook gezien als kernactiviteit. Zelf heb ik meer dan 20 jaar verschillende sporten beoefend zoals: voetbal, futsal, fitness, taekwondo, basketbal, volleybal en tennis. Naast veel sporten heb ik altijd een opleiding ernaast gevolgd. Deze combinatie was uiteraard heel belastend voor mijn lichaam. Vooral in deze drukke periode heb ik regelmatig last gehad van weinig energie en dipjes zoals vele mensen ervaren die een drukke en intensieve leefstijl hebben. Mede hierdoor heb ik verschillende blessures gehad die me aan de kant hielden. Ik werd regelmatig geremd in mijn hobby’s en kon zo niet altijd doen wat ik op dat moment wilde. Ik heb onder andere hierdoor gekozen voor het vak fysiotherapie, omdat ik weet hoe het is om een blessure te hebben en hoe het voelt als je een blessure oploopt. Door gericht cursussen te volgen heb ik geleerd om verder te onderzoeken dan alleen een klacht. Waarom krijg je weer last van je rug of hamstring? Niemand wilt geremd worden in hun dagelijkse leven en in hun hobby’s! Laten we samen werken naar een gezonde en fitte levensstijl en naar het zorgeloos kunnen beoefenen van je sport en hobby!

Heeft u vragen/opmerkingen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op