Gescheurde achillespees

Wat is een gescheurde Achillespees

Een gescheurde achillespees, achillespeesscheur of achillespeesruptuur is een geheel of gedeeltelijke scheuring van de achillespees. Meestal voelt het moment van een dergelijke scheuring als een schop of klap tegen de kuit. De scheuring kan gebeuren tijdens belasting van de pees, maar kan ook bij relatief zeer kleine bewegingen (zoals rustig fietsen) plotseling ontstaan.

Bij volledige doorscheuring is de kuitspier niet meer verbonden met de voet. Wanneer de achillespees intact is, zal de voet bewegen bij knijpen in de kuitspier.

Deze blessure komt relatief veel voor bij mannen tussen de 30 en 50 jaar. Het treedt eerder op bij een verminderde algemene gezondheid.

Gescheurde achillespees

Behandeling gescheurde achillespees

Na de operatie word je in het gips of een brace gezet om de reconstructie te beschermen. Deze zal ongeveer zes weken blijven zitten.

De revalidatie:

  • Mobiliteit te verbeteren
  • de pees opnieuw sterker te maken met functionele krachtoefeningen
  • functioneel trainen op specifieke bewegingen

Bij ons zal de oefentherapie aangepast worden op de eventuele sport die de klant beoefent, zodat hij of meekan bij de groepstrainingen of het normale trainingsschema weer kan hervatten. Revalideren bij je sport draagt ook bij tot een snellere herstel.

Heeft u vragen/opmerkingen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op